Locale Altele
Vineri, 3 Mai 2024
Vin, 3 Mai 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Liceul German „Johann Ettinger” este implicat în proiectul Erasmus
Liceul Teoretic German „Johann Ettinger” Satu Mare   - Joi, 30 Aprilie 2015

Liceul Teoretic German „Johann Ettinger” este implicat în proiectul Erasmus + “International Hi 5 Career Portofolio”, care se desfășoară de-a lungul a doi ani, 2014-2016 și la activitățile căruia participă elevi și profesori din șase țări: Turcia, Lituania, Polonia, Romania, Grecia și Italia.

Obiectivul principal al acestui proiect este consilierea și orientarea în cariera elevilor de liceu din cadrul școlilor partenere în proiect, precum și instruirea profesorilor din aceste școli pentru a putea deveni consilieri eficienți în orientarea profesională a elevilor.

În acest sens, elevii din liceu sunt cuprinși în proiect și vor întocmi de-a lungul celor doi ani de proiect un portofoliu personal de orientare profesională.

Ce-a de a treia întâlnire în cadrul proiectului a avut loc săptămâna trecută, la 20-26 aprilie, când un grup de cadre didactice și elevi au participat la activitățile proiectului ce s-au desfășurat în orașul Darica, Turcia.

Elevii participanți la întâlnirea de proiect au fost: Antonia Criste, Bogdan Suta, Benjamin Groza, Robert Murguly si Mark Straub. Elevii au fost pregati si insotiti de profesorii: Rodica Moise, Maria Reiz si Bogdan Szekely.

Elevii si cadrele didactice din tarile participante au pregatit prezentari despre tara lor si despre oportunitatile de angajare a tinerilor din regiune si au participat la activitatile pregatite de tara gazda, workshop-uri, intalniri cu consileri in domeniul orientarii in cariera.

Metodele educatiei nonformale au fost prezente in activitatea elevilor sub forma unor activitati sportive si happening.

Organizatorii au mai pregatit si excursii in Istanbul, in Gebze unde elevii au avut ocazia sa viziteze Universitatea Tehnica si laboratoarele de nanotehnologie, vizite la fabrici si scoli vocationale.

Elevii au participat cu placere si entuziasm la activitatile proiectului. Limba de comunicare a fost limba engleza,  dar au invatat si cuvinte si expresii in limbile tarilor participante, atunci cand au participat la prezentarile tarilor din proiect  Elevii au fost gazduiti in familii, avand posibilitatea sa cunoasca nemijlocit realitatile, obiceiurile si traditiile unei culturi total diferite.

Urmatoarea intalnire de proiect  se va desfasura in Romania in luna septembrie 2015. 

1789 vizite
Distribuie pe